miércoles, 25 de abril de 2018

DISTINTIU AMBIENTAL. QUE ES?


Fa dies que la DGT va incorporar els distintius ambientals per als vehicles. Hem atès moltes consultes tant a la botiga com al taller, amb aquest escrit intentem afegir una mica d'informació sobre el tema.

Quins tipus de distintiu ambiental de la DGT hi ha?

Distintius






El distintiu ambiental per a vehicles és un adhesiu que permet identificar visualment els vehicles que emeten menys contaminants a l’atmosfera.
El distintiu permet discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient, gestionar la mobilitat a les zones de baixes emissions de les aglomeracions urbanes, i aplicar les restriccions de trànsit en cas d’episodis ambientals de contaminació. És a dir, permet identificar visualment els vehicles que poden circular encara que hi hagi restriccions de circulació per motius ambiental.
Com puc saber si el meu vehicle té dret al distintiu? Quin distintiu li correspon?
La Dirección General de Tráfico està trametent una carta als propietaris de vehicles amb dret al distintiu ambiental amb instruccions i l’etiqueta que els correspon.
Tanmateix, si encara no heu rebut el distintiu teniu dubtes sobre si us correspon o no tenir-la, podeu consultar-ho a la web de la DGT mitjançant el número de matrícula.
Què faig si no he rebut el distintiu ambiental?
Si no has rebut el distintiu, l’has perdut o se t’ha deteriorat, pots adquirir-ne un duplicat als diferents punts de venda que ha assignat la Dirección General de Tráfico:
Punts de venda: oficines de Correus 
Consulta la web de Correus, on trobaràs el llistat de les oficines de Catalunya on venen el distintiu ambiental.
És obligatori posar el distintiu?
La col·locació del distintiu és voluntària. Tanmateix es recomana posar-lo, atès que és un indicador de discriminació positiva que facilita la identificació ràpida dels vehicles menys contaminants.


No hay comentarios:

Publicar un comentario